Hoe bereken ik het aantal beton?

Om te berekenen hoeveel beton u nodig heeft gebruikt u de volgende formule: lengte x breedte x hoogte = aantal kuub beton.

Voorbeeld: een vloer van 4 meter bij 4 meter en 15 centimeter hoog wordt als volgt berekend: 4 x 4 x 0,15 = 2.4 m3. U vult deze hoeveelheid in nadat u de postcode heeft ingevoerd in de betoncalculator.

Extra beton bestellen

Bestel altijd 0,5 m3 beton extra. Er blijft namelijk altijd een klein beetje beton achter in de mixer. Ook heeft de ondergrond onder de betonvloer, door het gewicht van het beton, de neiging om in te klinken.

Heb ik een betonpomp nodig?

Een betonpomp is voor een beton stort over het algemeen aan te raden. Zeker als het beton over schone bestrating moet worden getransporteerd. Tijdens het lossen loopt er wel eens een kruiwagen over en ook tijdens het kruien wordt er vaak gemorst. Ook over ruw terrein is het niet altijd makkelijk. Heeft u een kleine hoeveelheid, afstand, voldoende manschappen en is de straat na het kruien makkelijk schoon te maken, dan is kruien een optie.

Keuze in betonpompen

U heeft de keuze uit twee betonpompen: een giekpomp of een aanhangerbetonpomp. Het voordeel van een giekpomp is dat deze ook grootgrind kan verpompen. Het nadeel is dat deze pomp niet overal kan komen. Bijvoorbeeld in of achter de woning en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dit komt onder andere door het gewicht en de opstelruimte.

Als de giekpomp de stort niet kan bereiken, dan kiest u voor een aanhangerbetonpomp. Ook bij kleinere storten kiest u eerder voor een aanhangerpomp dit komt omdat dit vaak voordeliger is.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina. Bent u er al uit en wilt u uw prijs berekenen? Reken dan binnen 3 stappen uw prijs uit met onze betoncalculator.