Een oprit van beton biedt veel voordelen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van een betonnen oprit

Waarom beton?

Beton is een zeer duurzaam sterk materiaal wat uitermate geschikt is om de kracht van een auto of andere zware voortuigen te dragen. Naast dat het beton heel sterk is biedt het nog meer voordelen.

Voordelen betonnen oprit:

– verzakt niet, zeer sterk materiaal

– onderhoudsvriendelijk

– eenvoudig aan te leggen

– veel mogelijkheden (printbeton, tegelmotief)

Verzakt niet

Beton is uitermate geschikt om te gebruiken voor een oprit. Dit komt doordat beton niet verzakt. Hierdoor is beton heel duurzaam.

Onderhoudsvriendelijk

Geen zin om onkruid tussen stenen weg te halen? Bij beton heeft u geen last van onkruid. Dit komt doordat beton naadloos is. Ook het schoon maken van beton is erg eenvoudig. U kunt de oprit schoonmaken met reinigingsmiddelen. Wilt u de oprit minder vaak schoonmaken? Laat dan een coating aanbrengen. Deze voorkomt dat de oprit snel vuil wordt.

Eenvoudig aan te leggen.

Omdat beton vloeibaar is en in een bekisting wordt gestort is het storten van een betonnen oprit eenvoudig. Bij Betonbestellen.nl hebben wij al vele jaren ervaring met het storten van betonnen opritten. Wilt u het beton zelf storten? Dan kunt u bij ons ook alleen beton bestellen.

Dikte oprit van beton

Omdat een oprit van beton meer druk moet dragen heeft deze een dikkere beton laag nodig. Voor een oprit van beton is deze laag minimaal 15 tot 20 centimeter dik. Wilt u meer weten over de dikte van betonvloeren lees dan ons artikel over de dikte van betonvloeren per toepassing.

Veel mogelijkheden

Beton biedt veel mogelijkheden zo kan er gekozen worden uit meerdere kleuren beton. Wilt u liever tegels? Dan kiest u voor printbeton. Met printbeton kunnen er meerdere materialen worden nagebootst zoals: natuursteen, steen, keramiek, baksteen of hout.

Contact

Wilt u een oprit van beton laten aanleggen? Of beton bestellen? Bereken dan uw prijs voor uw beton stort met onze betoncalculator. Heeft u overige vragen? Neem dan contact met ons op.