Voor het huren van een betonpomp bent u bij Betonbestellen.nl aan het juiste adres. Betonbestellen.nl verhuurt namelijk al jaren betonpompen aan particulieren en bedrijven.In de meeste gevallen wordt een betonpomp gehuurd als de goot van de betonmixer de stort niet kan bereiken en de afstand naar stort te groot is voor het lossen met kruiwagens.

Voordelen betonpomp

Beton kan op meerdere manieren worden gestort. Echter is In de meeste situaties het verpompen van beton met een betonpomp de meest efficiënte loswijze. Dit komt onder andere doordat er bijna geen beton wordt gemorst en omdat de betonpomp tot wel 300 meter ver beton kan verpompen. Hierdoor kan bijna overal beton worden gestort.

Betonpomp huren

Lossen met de goot

De betonmixer kan vaak de stort niet bereiken omdat de goot maar 2,5 meter kan worden uitgeschoven aan de achterkant en 1,5 meter aan de zijkant. Daarnaast moet de betonmixer ook op een verharde grond staan en moet er genoeg ruimte zijn om te parkeren. Hieronder ziet u hoe de goot van de betonwagen eruit ziet.

Beton storten uit de goot

Lossen met kruiwagens

Wanneer de afstand van de betonmixer naar de bekisting kort is en de hoeveelheid beton niet meer is dan 2m3 beton kan er worden gekozen om te lossen met kruiwagens. Let er wel op dat 1m3 beton gelijk is aan om en nabij 16-20 kruiwagens. Zorg als u kiest voor deze optie voor genoeg hulp en kruiwagens. Een nadeel van kruiwagens is dat er nog wel eens beton wordt gemorst. Als dit gebeurt moet de straat worden schoongemaakt.

Giekpomp of aanhangerpomp huren?

Bij Betonbestellen.nl kunnen er twee verschillende betonpompen worden gehuurd: een giekpomp of aanhangerpomp.

De aanhanger betonpomp wordt ingezet op moeilijkbereikbare plekken. Dit zijn plekken die de betonmixer niet kan bereiken. De reden waarom een betonmixer de stort vaak niet kan bereiken is omdat deze te groot of zwaar is.

Als dit het geval is stort de betonmixer het beton in de aanhanger betonpomp. Deze pomp verpompt het beton door slangen naar de bekisting. De slangen kunnen zo worden gekoppeld dat deze een lengte van 300 meter bereiken. De maximale stortsnelheid van de aanhanger betonpomp is 21m3 per uur.

Het huren van een aanhanger beton stort is bij kleine en normale storten vaak voordeliger dan het huren van een grote giekpomp.

Aanhanger betonpomp huren

De giekpomp wordt ingezet bij grotere beton storten (50+ kuub). De reden hiervoor is dat onder andere de stortsnelheid hoger is.Ook voor groter grind wordt de giekpomp gebruikt.  Een aanhangerpomp kan tot grind grootte 16mm storten een giekpomp tot 32mm.

Wanneer er wordt gekozen voor een giekpomp moet er rekening worden gehouden met de opstelruimte (5 meter+) en het gewicht (verhard terrein). De pompafstand van de giek is tot 59 meter. Bent u op zoek naar een grote afstand? Neem dan contact op met Betonbestellen.nl.

Giekpomp huren

Prijs betonpomp huren

Voor het storten van beton tot en met 14 m3 betaalt u 195 euro. Om de prijs voor uw stort te berekenen vult u de betoncalculator in. U moet hierbij ook het aantal kuub beton berekenen. Wilt u geen beton erbij bestellen en alleen de pomp huren neem dan contact met ons op.

Waar moet ik op letten bij het huren van een betonpomp?

Bij het huren van een betonpomp moet u letten op hoeveel meter slang er nodig is om de beton stort te bereiken daarnaast moet u zich ook afvragen of u zelf beton kan storten met een betonpomp. Twijfelt u of u het beton zelf kan storten? Kies dan voor een all-in stort. In dat geval levert en stort Betonbestellen.nl het beton met betonpomp.

Hoeveel meter slang er nodig is berekent u door de afstand op te meten van de parkeerplaats van de betonmixer naar de bekisting van de betonstort. U meet vanaf de betonmixer omdat de betonpomp achter de betonmixer komt te staan. Hieronder ziet u een voorbeeld van de slangen van een betonpomp.

Slangen van een betonpomp

Betonpomp huren

Als het goed is weet u nu precies wat er komt kijken bij het huren van een betonpomp heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wilt u de prijs berekenen? Ga dan naar de betoncalculator