Wilt u een betonvloer gaan storten maar weet u nog niet hoe beton moet worden gestort? Lees dan dit artikel waarin Betonbestellen.nl uitlegt hoe beton wordt gestort. Allereerst is het storten van beton geen simpele klus, maar met de juiste materialen, een goed plan en kwalitatief beton kan de klus zelf worden uitgevoerd. Liever het beton laten storten door een specialist? Neem dan contact op met ons of bereken de prijs met de betoncalculator.

Benodigdheden voor het storten van beton

Om beton te storten heeft u de volgende materialen nodig:

  • plasticfolie/afdekzeil
  • bekisting
  • stoeptegels/ houten balkjes
  • wapeningsmatten
  • betonmortel

Naast materialen heeft u ook het volgende gereedschap nodig om beton te storten:

  • schep/hark
  • betonpomp/ kruiwagen
  • waterpas
  • afrijlat
  • hoektroffel(optioneel)

Voorbereiding

Omdat beton niet het lichtste materiaal is adviseren wij om vooraf te controleren of de ondergrond voldoende draagkracht heeft.

Egaliseren ondergrond

Is de ondergrond niet helemaal egaal? Dan is het advies om deze te egaliseren met behulp van metselzand of ophoogzand. Naast dat deze materialen ervoor zorgen dat de grond ge√ęgaliseerd wordt is deze ondergrond ook beter dan bijvoorbeeld zwarte aarde. Let wel op dat de beton laag die gestort gaat worden nog genoeg dikte heeft(minimaal 5 centimeter).

Betonvloer storten

In dit artikel zijn wij ervanuit gegaan dat de bekisting er al ligt. Is dit niet het geval en wilt u weten hoe een bekisting wordt gemaakt? Lees dan het artikel fundering maken.

Stap 1: ligt er nog geen vloer waar beton op wordt gestort bedek dan de ondergrond met een plasticfolie of zeil. Doordat de ondergrond wordt bedekt loopt het water dat nodig is voor het uithard proces niet weg. Als er gebruik wordt gemaakt van isolatie of isolatieplaten die strak op elkaar aangesloten zijn is folie of een zeil niet altijd nodig.

Stap 2: in stap 2 wordt de wapening indien deze nodig is neergelegd in de bekisting. Zorg ervoor dat de wapening niet op het folie of zeil ligt. U doet dit door onder de wapening stoeptegels of houten balkjes te leggen.

Stap 3: het beton kan worden gestort. Natuurlijk moet hiervoor eerst beton in huis worden gehaald. U kan het beton eenvoudig bestellen bij Betonbestellen.nl. Nadat de betonmixer is aangekomen op de locatie kan het lossen beginnen. Hierbij giet u het beton over de vloer. Verdeel het met een schep of hark en tril met een trilnaad in het beton zodat luchtbellen uit het beton gaan.

Stap 4: verdeel en egaliseert het beton met een afrijlat. Gebruik daarna de waterpas om te controleren of alles egaal ligt. Heeft u een hoektroffel in bezit? Gebruik deze dan voor de hoeken.

Stap 5: In de laatste stap dekt u het beton af met een zeil of folie. Nadat dit gedaan is kan het beton drogen. Voor meer informatie over de droogtijd lees het artikel de droogtijd van beton.

Contact

Als u alle stappen heeft uitgevoerd bezit u nu een kwalitatieve betonvloer. Mocht u de stappen hebben gelezen en vragen hebben of het beton willen laten storten? Neem dan contact met ons op. Wilt u beton bestellen of een beton stort inplannen? Dit kan eenvoudig via de betoncalculator, telefonisch of via de mail.